Retete culinare, sanatate, diete

Ciorbita de porc

Ciorbita de porc

Reteta ciorbita de porc

Ciorbita de porc
10 portii - 75 minute

Ciorbita de porc
Imagine de prezentare - Ciorbita de porc
Ingrediente:
- 800g piept de porc;
- 300g smantana;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 2 ardei grasi;
- 1 telina mica;
- 4 cartofi;
- 50ml ulei;
- 2 lamai;
- 1 legatura patrunjel;
- sare si pipet dupa gust.

Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingurita de sare. Luati spuma, cand incepe sa dea in clocot si dupa 30 de minute puneti legumele taiate cubulete, excluzand ceapa. Pe aceasta, curatata, spalata si tocata marunt, caliti-o 4-5 minute in ulei si puneti-o in oala cu ciorba. Mai lasati ciorba sa fiarba la foc mic cca. 45-50 minute si la final, acriti-o cu zeama de lamaie. Puneti verdeata tocata marunt si potriviti dupa gust cu sare si piper.

Pofta buna!

Niciun comentariu: