Ingrediente:
Reteta placinta cu varza |
- 1 varza murata;
- 2 cepe;
- 500g carne tocata;
- 1 galbenus de ou;
- sare;
- ulei.
Ingrediente pentru aluat:
- 250ml lapte;
- 1 galbenus de ou;
- 25ml ulei;
- 500g faina;
- 1 lingura de drojdie;
- sare.
Mod de preparare (reteta placinta cu varza):
Mai intai, dizolvati drojdia in lapte. Puneti galbenusul, sarea si uleiul. Presarati faina si framantati. Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca.
Taiati ceapa si puneti-o la calit. Adaugati carnea tocata si lasati-o la inabusit. Caliti si varza taiata fideluta. Apoi adaugati si carnea inabusita plus putina sare.
Din aluat, intindeti foi subtiri. Puneti prima foaie intr-o tava unsa cu ulei, intindeti din amestecul de varza si acoperiti cu alta foaie. Apoi repetati operatia pana se termina umplutura si foile. Ultima foaie ungeti-o pe deasupra cu galbenus.
Tineti-o la cuptor timp de 30 de minute (in functie de temperatura acestuia).
Sugestie: Puteti inlocui carnea tocata cu felii de cabanos sau orice alt fel de carnat.
Ce parere aveti despre reteta placinta cu varza?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu