Retete culinare, sanatate, diete

Reteta ciorba de pui a la grec

Reteta ciorba de pui a la grec


Reteta ciorba de pui a la grec este urmatoarea:

Va prezint aceasta reteta pentru 8 portii de mancare, timp de realizare 45 de minute, dificultate simpla.

Ingrediente:
Reteta ciorba de pui a la grec
Reteta ciorba de pui a la grec

  • 1 kg carne de pui;
  • 3 morcovi;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 3 cepe;
  • 1 telina;
  • 250g smantana;
  • 100g orez;
  • 3 galbenusuri de ou;
  • 1l bors;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 1 legatura leustean;
  • ulei;
  • sare.
Mod de preparare:
Taiati zarzavatul cubulete si inabusiti-l in ulei cu adaos de apa. In 2 litri de apa cu sare, puneti la fiert puiul deja portionat. Aveti grija sa spumati in timpul fierberii, de cate ori este nevoie.
Adaugati ceapa taiata marunt, putina sare si zarzavatul inabusit.
In acest timp, alegeti orezul, spalati-l in 3 ape si puneti-l la fiert alaturi de carne si legume. Puteti sa acriti ciorba cu bors,
Amestecati galbenusurile batute cu smantana, puneti-le in ciorba si lasati-o sa mai fiarba aproximativ 5-6 minute. Adaugati verdeata si serviti ciorba cu crutoane.

Sugestie: Puteti sa acriti ciorba cu sare de lamaie sau zeama de lamaie (lamaie stoarsa).


Niciun comentariu: